Gelijkspel en winst voor Terde

Zondag 5 februari
Koewacht 3 – Vogelwaarde 3 1-1
Een koude douche…

We vertrokken met een kleine selectie vanaf de kantine richting Koewacht, aangezien er een groot deel rechtstreeks ging wegens verschillende redenen. Eenmaal aan de warming-up begonnen moesten we al snel de conclusie trekken dat we het op kilo’s niet gingen winnen. Toen hadden we nog een primeur en dat was het feit dat een vrouwelijke scheidrechter (of linker) de leiding had over deze wedstrijd.

Het was aan ons om het de zwaargewichten van Koewacht met goed voetbal en snelheid lastig te maken. Dit kwam er de eerste helft maar matig uit, Seppe had zijn vizier nog ergens in ’t Karrewiel laten liggen. Hij kreeg twee degelijke mogelijkheden maar van een schot tussen de palen was geen sprake, er werd zelfs cynisch vanuit de Koewacht dug-out “zelf halen” geroepen. Christian had het wat koud in de eerste helft en besloot dat hij wat meer te doen moest krijgen, daarom leek het hem een goed idee om een terugspeelballetje te vangen zodat we een indirecte vrije trap tegen kregen. Dit liep gelukkig met een sisser af wan de bal ging hoog over.

In de rust was er een korte maar duidelijk tactische uitleg van Werter, met als doel dat we de spitsen beter konden bereiken vanuit de achterhoede (aangezien we daar veel ruimte kregen om te voetballen) en daarna verder over de flanken konden. We kwamen na de rust goed uit de startblokken want kort na de aftrap van Koewacht werd de bal veroverd die bij Jeffry terecht kwam, die kon vervolgens Bart in de ruimte wegsturen. Daarna kon Jeffry aansluiten om vervolgens de voorzet van Bart vakkundig met links in de verre hoek te schieten. Daarna kwam er een fase van Koewacht waarin ze probeerden wat hoger druk te zetten, dit resulteerde uiteindelijk in aantal keer balverlies aan onze kant. Na balverlies van onze aanvoerder door een slechte pass kreeg een aanvaller van Koewacht te veel ruimte om uit te halen en hij liet Christian kansloos achter waarna de 1-1 een feit was.

In het restant van de wedstrijd werden er nog 2 doelpunten afgekeurd. Een doelpunt van Davey die na een schot dat terugkwam van de lat heel rustig afwerkte, maar dit deed hij volgens de scheids uit buitenspelpositie. Terwijl de bal zolang onderweg was dat het leek alsof hij buitenspel stond maar dit was (volgens ons) niet het geval. Daarna nog een doelpunt van Werter, hij scoorde met de kop nadat Bart de bal na een corner vanaf de achterlijn terug voor de goal bracht. De vlagger had niet gevlagd maar toch kon de scheids (op appél van Koewacht) zien dat de bal over de achterlijn was geweest. Hier werden we voor de tweede keer genaaid en dat zonder dat we eerst uit eten waren geweest. Bij TD Van Delft sloegen toen ook even (verbaal) de stoppen door; hij werd door de scheids naar de kant gestuurd. Gelukkig vonden de spelers van Koewacht dit ook wat overdreven en na aandringen van hun mocht hij toch terug het veld in komen. Verder dan 1-1 kwamen we helaas niet meer en daardoor waren er 2 punten verloren in de strijd om de bovenste plekken.
Er was ons nog wel een bak bier beloofd door Marc voor na de wedstrijd, maar dit werden uiteindelijk 2 pitchers met plastic bekers. Het vervolg was al niet veel beter toen bleek dat er alleen maar koud water uit de douche kwam. Bart heeft dit nog vakkundig proberen op te lossen maar een voetbalschoen blijkt toch niet zo goed te werken als gereedschap voor dit probleem. Dus er restte niets anders dan een koude douche…
J.K.


Zondag 12 februari
Vogelwaarde 3 – Hontenisse 5 5-0
Herboren Hermus maakt het verschil


Was het de onbezorgde ski-vakantie waarvan hij volop had genoten? Was het de prachtige autorit van 950 km op slechts één tank benzine? Of was het toch de aangekondigde derby van het 1e met feestelijke carnavalsmuziek? Hoe dan ook, middenvelder Maarten bekroonde een prima wedstrijd met twee prachtige doelpunten, op beslissende momenten.
Maar eerst even terug. Ons team van recreanten mocht deze middag aantreden tegen Hontenisse 5. Kwalitatief wat minder dan hun broeders van het 4e, maar voor Terde toch altijd een zware kluif. De oorspronkelijk grote selectie van 16 werd in enkele dagen tijd afgebouwd tot 12. TD van Delft brouwde er een logische samenstelling van en mental coach Marc inspireerde op gebruikelijke wijze.
De eerste minuten van de wedstrijd waren voor ons. Een prachtige pass van Seppe werd op waarde geschat door Maarten. Op magistrale wijze verschalkte hij de kansloze keeper met een verre lob. Nadien bekende de doelpuntenmaker dat hij de bal verkeerd had geraakt. Dat wisten wij al.
Na de 1-0 gaven we te veel ruimte weg en legde Hontenisse de ene na de andere aanval op de mat. Het ontbrak hen aan scherpte voor het doel. De foutloos spelende Carlo dacht een handje te helpen door zelf van dichtbij in te schieten. Alleen met een katachtige reflex kon doelman Randolf een tegentreffer voorkomen. Verder wist Bart nog de mooiste kansen om zeep te helpen.
Na de rust werden we in het zadel geholpen door enkele omzettingen bij de tegenstander. Achterin hadden we de controle en toen moest de bevrijdende 2-0 wel vallen. Op aangeven van Bram was het opnieuw Maarten die de trekker overhaalde.
Toen kon het niet meer fout gaan. Na assists van Sebastian, ouderwets op dreef over de hele linkerflank, mocht ook Bart twee keer raak schieten. Helaas werd Bram nog slachtoffer van een onnozele overtreding. Een opnieuw pijnlijk gekneusde schouder was het gevolg. We wensen hem beterschap.
Het slotakkoord deze middag was de 5-0. Na een indrukwekkende solo van Seppe, waarbij een handvol tegenstanders werden gepasseerd alsof ze er niet stonden, mocht Dijardas afronden.
Het publiek was weer vermaakt. Moe en voldaan zochten we het kleedlokaal op, waar een welverdiende versnapering klaar stond 🍻
HDR