Terde blijft bovenin meedoen!

Het Terde blijft lekker bovenin meedraaien. En dan is de bereidheid om een verslagje te schrijven uiteraard ook automatisch een stuk groter dan wanneer men onderin bungelt. De ‘men of the matches’ deden de afgelopen weken dan ook weer netjes verslag van de prestaties. Leest en huivert.

Zondag 2 april
SDO’63 2 – Vogelwaarde 3: 0-2

Tactisch wisselbeleid T.D. leidt overwinning in voor ut Terde

Writer’s block treft M.O.T.M

Trouwe volgers van het wel en wee van ‘ons’ Terde  zaten al een hele week in spanning Welgeteld 9 dagen na de wedstrijd op 2 april was er nog geen woord te lezen over hoe SDO ‘63 over de knie werd gelegd! Welnu, ondergetekende kampte met een onvervalste writer’s block! Een voetbal loos paasweekend zorgde alsnog voor de broodnodige inspiratie.

Dit verhaal begon al op 1 april, een teamuitje met welgeteld 3 man sterk waarbij er 1 zelfs een dubbelrol van café uitbater had (geen 1 april grap!) moest zorgen voor de nodige Kampfgeist voor de laatste maanden van het voetbalseizoen.

Er waaide een gure wind op Sportpark Den Donkere Waal, de lente bleek nog ver weg. Een 5 man sterke bank bestaande uit Wilco, Tom, Bart, Koen (uitbater van een nacht eerder, lag pas om 7 uur in bed!) en de latere MOTM zaten dik ingepakt te genieten van de wedstrijdanalyse van M. van Dijk. Het spel bleek bar en boos, het vettige veld hielp ons niet om het Tiqui-taca spel wat we zo ambiëren op de mat te leggen. De eerste 20 minuten bestonden dan ook uit balverlies en rommelige duels van beide ploegen. Een 2 tal schoten, ongeveer richting achtertuin van Geert Colpaart, werden genoteerd als enigste wapenfeit.

Een kopduel zorgde voor het absolute hoogte punt van deze eerste helft. Seppe zag een bal uit de kluts hoog de lucht ingaan. Strijdlustig als altijd wilde Seppe koste wat koste de bal veroveren, naar eigen zeggen nam hij een vlucht a la C. Ronaldo naar de bal toe. De 2.56mtr haalde hij natuurlijk bij lange na niet…wat zeg ik…de zaterdag editie van B.N De Stem kon er nauwelijks onder. Afijn hij kluunde er lekker in, met een ferme beuk werd de tegenstander vakkundig tegen de grond gewerkt en het kopduel gewonnen. Triomfantelijk keek hij om zich heen, maar tot z’n eigen afgrijzen had hij een duel van niemand minder dan, leidsman van dienst, J. Herman gewonnen! Sjapo Seppe! Na wat een eeuwigheid leek te duren gaf Jos toch een teken van leven. U kunt zich voorstellen dat er toch even werd gevreesd voor het einde van de wedstrijd, maar gelukkig was Jos kranig genoeg om door te gaan. Dit bleek later trouwens ook een van de weinig gewonnen duels van Seppe te zijn..

T.D. van Delft had na 1 helft genoeg gezien om een klein bataljon aan spelers te wisselen. Gelukkig voor hem, en voor ons, was de keuze reuze! En geloof het of niet maar na het wisselbeleid kwam er zowaar wat meer ‘lijn’ in het spel, het balletje ging wat vlotter rond en er werden een aantal aanvallen opgezet. Het leek ook een kwestie van tijd voordat de 0-1 zou vallen maar SDO bleek toch wat taaier te zijn dan verwacht. Maar dan toch…na een combinatie van technisch vernuft en goed doorzetten (waarschijnlijk meer van dat laatste) over de rechterflank van onze MOTM kwam er een puntgave voorzet op Bart. Met z’n fallus wipte hij de bal het doel in! 0-1

Ut Terde had voor het restant van de wedstrijd het beste van het spel. Na wat rommelig uitverdedigen van SDO belande de bal recht in de voeten van Bart die deze panklaar kon leggen voor de inlopende Koen; met een heerlijke uithaal randje zestien plofte de bal achter de keeper. 0-2! SDO kon verder geen vuist meer maken om iets te forceren. Pas in de allerlaatse minuten moest keeper Christiaan nog in actie komen, met een werkelijk fantastische reflex kon hij zijn doel schoon houden.

Nog een aantal noemenswaardigheden om af te sluiten;

  • Hermus Agro verkiest tegenwoordig een fietstocht als warming up
  • De doucheruimtes op Den Donkere Waal zijn vernieuwd; zag er puik uit!
  • Komend weekend, 16-04, staat de kraker tegen Hontenisse 4 op het program! Wees allen welkom

B. F. uit L.


Zondag 26 maart
Vogelwaarde 3 – Steen 5: 8-2

Een zompig veld, lekker wat regen en een opgepepte selectie door de sterke woorden van mental coach van Dijk: dat waren de ingrediënten voor de wedstrijd tegen Steen 5!

We begonnen goed aan de wedstrijd, en ook Steen had er wel zin in. Steen kreeg niet echt kansen, maar wij kwamen een aantal keer gevaarlijk richting het doel van Steen, maar waren niet goed in de afwerking.
Tot op een gegeven moment TD Van Delft voor het doel kwam, een mooie voorzet kreeg van Bart, en prompt de 1-0 voor zijn rekening nam. Enigszins verbaasd dat Jimmy voor het doel opdook (aan de goede kant), gingen we verder met het creëren van kansen. Een afzwaaier van Sebas bracht aanvankelijk geen gevaar. Via de rechterkant sloeg TD Van Delft opnieuw op hol; hij trok naar de achterlijn van de tegenstander waar hij opeens nog 3 man van Steen tegen kwam. In een split-second besloot zijn masterbrein om de bal over de 3 spelers van Steen heen te wippen, waarna Bart koelbloedig kon afwerken en het 2-0 stond. Naar eigen zeggen had Jimmy nog nooit zoveel nagedacht in een hele week, als over hoe hij de bal bij Bart moest krijgen.

Daarna kwam Steen een beetje in actie, ze kwamen richting het doel van ons en er kwam een corner uit.
Steen nam de corner, Barry smeerde zijn handschoenen nog even in met wat glijmiddel en de bal ging door de handen van Barry het doel in, dus was het 2-1. Toen ging Steen er weer wat in geloven. Ze bouwden weer een aanval op, de bal kwam ongelukkig op Carlo zijn roze boxer short en ketste de 16 meter in. Harold was genoodzaakt om een (vuile volgens de meeste) overtreding te maken. Penalty voor Steen, die werd benut door de bezoekers en zo stond het opeens weer 2-2. Vogelwaarde was weer even wakker geschud en er moest een tandje bij. Na een opkomst van onze machines kwam de bal bij Dijardas terecht die met een mooie duik waar de meeste schoonspringers jaloers op zouden zijn, en met een Litouwse oerkreet neer op het natte veld. Ook Vogelwaarde kreeg dus een penalty. Deze werd kundig genomen door Bart. 3-2, dit was ook gelijk de ruststand.

Na rust begon Vogelwaarde weer lekker te voetballen, een actie van Sebas op links en een goede voorzet op Bart zorgde voor de 4-2. Toen werd onze ‘One Love’ captain gewisseld en mocht Bart de felbegeerde band aan doen. Nu ging er nog een schepje bovenop. Maarten was in het veld gekomen, kreeg de bal, schoot op de rug van de verdedigende tegenstander en de bal vloog in het net. Volgens Maarten schoot hij de bal expres tegen de tegenstander om zo te scoren anders zou hij naast gaan, knap staaltje voetbal! De stand was dus intussen 5-2.

Steen zwakte af, geloofde er niet meer zo in en stopte met druk zetten op de geoliede machine van Vogelwaarde 3. Ze zagen dat ze niks in te brengen hadden vandaag tegen het spel van ons. Na een goede actie op het middenveld gaf Jefdog een uitgekiende steekpass op Sebas. De vlagger vlagde niet, de scheids vond het ook wel goed en Sebas ging met hartkloppingen alleen op de keeper af: de 6-2 was een feit.
Ondertussen was onze Mental Coach al tot grote hoogte gestegen. Hij zat met tranen in zijn ogen naar “zijn mannen“ te kijken met een doosje tissues naast hem. Vogelwaarde kreeg nog een corner, deze werd kort genomen, Koen wilde een voorzet geven maar schoot hem nog bijna binnen, helaas net op de paal.
Daarna werden er nog wat kansjes gecreëerd langs de zijlijn, waaruit nog een corner voor Vogelwaarde kwam. Sebas nam de corner, Maarten stond op de goede plek en volleerde de bal met alle kracht die hij nog had in het doel zonder eerst een tegenstander te raken. 7-2. Het slotakkoord kwam van onze Litouwse tank die over rechts een actie maakte, keek wie er voor het doel stonden, en besloot zelf af te drukken in de korte hoek. 8-2 was ook gelijk de eindstand. Kortom het was een lekkere voetbaldag!

SvdB

Ow ja, nog wat leuke feitjes:

  • Michel kon gelukkig spelen met zijn bowling blessure
  • We waren getuige van een comeback van mister “buitenkant voet”, als vlagger weliswaar. En vooral opvallend: hij kon naar eigen zeggen vandaag geen commentaar leveren op ons (en dat vond hij wel jammer) omdat simpelweg alles goed ging
  • Wilco toverde nog even een assist uit zijn mouw en was daar zelf ook wel van onder de indruk
  • Carlo had zijn ondergoed nog aan van het concert van de Toppers ofzo, of roze maandag of wat dan ook.

Zondag 19 maart
Ria W. 3 – Vogelwaarde 3: 2-2

Beter een punt winnen dan bij RIA verliezen! Na het bericht over een positieve zwangerschapstest van de beoogde keeper, mocht ik toch weer deelnemen met het sterren elftal van Vogelwaarde. Nadat Justin stevig ontbeten had, konden we beginnen aan de match. Dat het niet gezellig ging worden werd al vrij snel duidelijk. Veel spelers bij de tegenstander die iets te veel tv hadden gekeken of misschien dachten dat ze het toch nog in zich hadden. Vogelwaarde startte sterk met redelijk verzorgd voetbal. Na een afgeslagen aanval van Ria besloot de keeper van dienst Sebas maar eens aan het werk te zetten. In plaats van te lopen besloot deze de bal maar in eens op de slof te nemen, en hoe! Pracht goal! Na de thee zakte we wat weg maar hielden redelijk stand. Door een verwaaid schot helaas de gelijkmaker echter had good old Bart hier snel weer een antwoord op 1-2. Scheidsrechter deed zijn best om Ria nog terug te laten komen. Na een ontzettende duw in de rug van Seppe, welke niemand overigens had gezien, besloot deze goede man een penalty uit te delen. Ria toonde zich toch sportief en zorgde dat de keeper er mooi bij kon. Alleen jammer dat er even later geen muur werd gezet bij een vrije trap van 30 meter. 2-2.
Mark had hier vooraf voor getekend, en ook voor ons was het wel een terechte uitslag. Het is altijd weer een eer om met het derde op het veld te staan. P.s. volgens mij hebben ze Justin tot aan den bos wel gehoord 🤮

R. K.


Zondag 12 maart
Vogelwaarde 3 – Graauw 4: 2-1

Geras oras paimti tris taškus. Namų rungtynės su Graauw 4,
Pirmojo kėlinio pradžioje Green boys pradeda mušti pirmąjį įvartį. 10 minučių Dijardas perbėgo pro gynėjus ir gavo perdavimą iš Jeffry ar Mike’o? Dijardas buvo kiek greitesnis už gynėją ir atidavė perdavimą Bartui, kuris nuginklavo vartininką 1:0! Tuo tarpu Graauw kelis kartus bandė mus stumti, bet atakos buvo nesėkmingos (Ačiū Randolf). Po kelių minučių Harold ir Mike’as pradėjo naują ataką, kurioje buvo ir Sebastian. Po kelių minučių Dijardas gavo kamuolį nuo Sebastian, Dijardas nusisuko nuo gynėjo ir gražiai pelnė įvartį 2:0. Graauw tolimu smūgiu į tolimąjį kampą sumažino atsilikimą iki 2:1. Po 30 minučių Dijardas buvo pakeistas Barry, o Carlo – Ward. Koen pakeitė Seppe. Barry surinko kelis kamuolius ir pats bandė pelnyti įvartį, tačiau jam nepavyko. Nuėjome į pertrauką. Antrasis kėlinys Green boys ieškojo trečio įvarčio, ​​bet nepavyko. Graauw taip pat bandė įmušti dar kelis įvarčius, bet ir tai nepasiteisino. Likus 10 minučių iki pabaigos įvyko muštynės tarp Graauw kapitono ir mūsų vartininko Randolf. Laimei, jis sulaukė palaikymo iš savo brolio Jeffry ir Mike’o. Graauw kapitonas gavo raudoną kortelę, dėl ko varžovas protestavo kaip vaikai ir teisėjas laikinai sustabdė rungtynes. Buvo pasiektas pratęsimo susitarimas dėl žaidimo pratęsimo, tačiau per likusį laiką įvarčių nebuvo pelnyta.

Dėkojame, kad buvote nominuotas kaip rungtynių vyras TD van Delft!

D.M. (from Lithuania)