Vogelwaarde gaat nacompetitie in

Door een 1-0 overwinning op Koewacht wist Vogelwaarde maandag 29 mei directe degradatie te ontlopen. Vogelwaarde gaat nu samen met IJzendijke en Koewacht de nacompetitie in voor behoud.

De Zeeuws-Vlaamse vierdeklassers stromen in de tweede ronde van de nacompetitie in. De duels in de tweede ronde staan gepland voor zondag 11 juni. De tegenstander van IJzendijke is nog niet bekend. Vogelwaarde en Koewacht weten dat wel. Koewacht speelt een thuiswedstrijd tegen METO en Vogelwaarde gaat op bezoek bij PCP uit Breda.

Vogelwaarde-Koewacht 1-0: Bij een overwinning op Koewacht zou Vogelwaarde directe degradatie ontlopen. Toen er eenmaal werd gewonnen, gingen de remmen los in Vogelwaarde. Zo deed interim-trainer Patrick Boute vanuit een feestende kantine verslag van de wedstrijd: ,,De eerste helft waren wij heer en meester en Jayvano Tieleman maakte daarin de 1-0. Het was een potige wedstrijd waarin acht gele kaarten zijn gevallen.” Twee van die acht gele kaarten nam Jeffrey Kox voor zijn rekening waardoor hij in de 75ste minuut het veld moest verlaten.