Terde begint traditiegetrouw sterk aan competitie

Na een kort ‘bekeravontuur’ begint de competitie weer. Na een pijnlijke nederlaag vorige week, het verlies van onze hele ervaren aanvoerder en met maar 12 en een half fitte spelers gaan we richting de Graauw.

Opstelling:

Christian
Wilco Jeffry ​​Bram​​ Seppe
Joram Mik
Yarno Maarten ​​Artjan
Bart

Op de bank : Harm, Mark, vlagger Bastiaan, Jimmy en een te late Koen.

Na de elftal foto’s van de Graauw konden we er aan beginnen. Binnen 30 seconden onderschept Maarten de bal en glittert hij richting het strafschopgebied van de Graauw. Een klein beetje egotistisch schiet hij de bal er toch maar zelf in. De 0-1 leverde weinig vreugde op bij zijn medespelers, het feestje vierde hij alleen. Vijf minuten later krijgen ze weer geen grip op Maarten, die richting de achterlijn dribbelt en aflegt op Artjan. Stand 0-2. Na wat kansen heen en weer, waaronder een kopbal op de lat van Maarten, komt Koen ook maar eens opdraven. Hij was net op tijd om de goal van de Graauw te zien, de nr. 10 ging als een warm mes door de boter van de verdediging van Vogelwaarde en maakt hem af. De stand is 1-2 bij rust!

De 2e helft is nog maar net begonnen en je merkt al dat Vogelwaarde er toch wel zin in krijgt. Yarno werd diep gestuurd, legt knap af op Maarten die helaas hopeloos overschiet. Dat smaakt naar meer.
Even later krijgt onze nr. 13 het op zijn heupen, hij versnelt richting de goal en legt netjes af op Bart die de 1-3 scoort. Van de Graauw hadden er toch aantal gewild dat die nr. 13 gewoon thuis was gebleven. Zo dachten we er af en toe zelf ook over, maar daarover later meer.

Na de wissels : Koen -> Mik, Joram -> Jimmy en een halve minuut later Bart -> Mik gaan we weer verder. Mik legt de bal keurig in de 16 meter op Maarten die hem alleen moest intikken, maar volledig naast de bal puntert. Koen deed het beter, nam de bal op een aantal meters van de 16 aan en schoot met zijn mindere linker been de 1-4 binnen. Vijf minuten later gaat Maarten weer op avontuur en schiet de 1-5 binnen, en weer viert hij het feestje alleen. Je vraagt je af of men iets tegen hem zou hebben, of zijn ze bang dat hij naast zijn schoenen gaat lopen? Hij trekt het zich niet aan en gaat er een minuut later weer vandoor, omzeilt de verdediging en keeper. Tegen ieders verbazing legt hij de bal toch af op Artjan die van binnen de 16 voor open goal de bal op de parkeerplaats van de Graauw schiet. Nadat een aantal spelers weer terug op adem zijn van het lachen scoort Mik de 1-6. Artjan maakte de vooractie maar legt hem dit keer toch maar af. Jimmy schiet nog eens op de paal en de Graauw schiet 2-6 binnen na knullig verdedigingswerk van Seppe.

Afijn, toch weer een klinkende zege. Hebben we iemand gemist? Nee eigenlijk niet. We wensen onze hele ervaren aanvoerder wel een spoedig herstel toe, en gaan genieten van ons welverdiende vrije weekend volgende week.

X Maarten