Kelderklasse-taferelen in geel gekleurd Heilig Land

Gestaakte wedstrijd met een eindstand
Dat hadden zelfs de drie vijftigers, die naast elkaar mochten zitten in het kleedlokaal, in hun lange carrières nog niet eerder meegemaakt.


Vandaag mocht Terde aantreden tegen SDO-2. De wedstrijd in ‘t Heilig Land kende een lange aanloop. Pogingen om vroeger te spelen in verband met carnaval op De Snis strandden jammerlijk. Daardoor misten we een half elftal en waren de ingeslepen spelpatronen ver te zoeken. We konden wel een beroep doen op vier selectiespelers, die mochten proberen aan te pikken op ons niveau. Dat viel hier en daar nog niet mee. Ook jongeling Stijn was van de partij.


De beginopstelling met achterin Jayvano, Harold, Jeffry en Ablel. Een middenlinie met Stijn, Koen, Joram, Michiel en Jimmy. En voorin Dijardas. In doel keepert Christian, die zonder voetbalschoenen en met twee uur nachtrust was afgereisd.


We kwamen niet in ons spel. Op halve kracht duels aangaan, zonder de inzet die de gastheren wel op de mat legden. Daarbij fanatiek aangemoedigd door hun luidruchtige supporters.


De geelzwarten waren dreigend, zonder echt gevaarlijk te worden. Wij waren onmachtig en regelmatig een stap te laat. Koen probeerde te helpen door een verloren bal als een volleerd keeper uit de lucht te plukken. Helaas zag ook de scheids dit en mocht hij voor 10 minuten op de strafbank.
De twee snelle spitsen van SDO werden gevaarlijker. Christian zag een schot tegen de lat belanden.
Na Koen was het de beurt aan Davey (al snel het veld in gekomen voor een niet fitte Joram) om geel te incasseren, na een voor hem bekende overtreding. We kregen toch nog een grote kans, maar Stijn kon niet afronden.
Niet getreurd, we mochten thee gaan drinken. De sfeer was goed en positief, we zagen het nog zitten. Bart, Carlo en Sammy kwamen ons versterken. Carlo deed wat er gedaan moest worden, Sammy controleerde en Bart had de winnende op z’n schoen na een prachtige pass (met gevoel) van Jimmy. Helaas ging de inzet net naast. In de tussentijd dribbelde Michiel er lustig op los en won Jayvano netjes zijn duels. De wedstrijd kantelde, we voelden dat er meer in zat.


Ondertussen werden de overtredingen van SDO grover. De scheids kon het niet waarderen en nu waren de gele kaarten voor hen. Hij riep de aanvoerders bij zich en waarschuwde dat er bij aanhoudend commentaar gestaakt zou worden. En jawel, wat minuten later was het zover, na een discutabel moment in ons strafschopgebied. Geen penalty was zijn logische oordeel en dat besluit werd fanatiek betwist. De scheids had er, met nog 20 minuten op de klok, genoeg van. Begrijpelijk, dat vonden wij dan toch.
Een vroege, hier en daar koude douche, een welverdiende versnapering en daarna maar afwachten wat er met deze gestaakte wedstrijd zou gebeuren. Groot was de verbazing toen er toch een eindstand bleek te zijn, alsof er niks gebeurd was. Hadden we deze middag dan weer opnieuw gedroomd?
Zo gaat dat blijkbaar in de kelderklasse. Toch weet uw MOTM dat hier het laatste woord nog niet over is gezegd.


Over twee weken een nieuwe kraker, op Klooster tegen Hontenisse 5. Tot dan!
HdR